
Clos Salanca
2 nære venners hjertebarn! Da canadisk fødte David Forer fik sin nærmest uopnåelige Master of Wine titel, besluttede han sig for at udleve sin livsdrøm om at lave vin i Spanien’s mytiske Priorat region. På en af hans første rejser dertil, møder han Franck Massard, tidligere top sommelier (og MW student!) der allerede mere end 15 år tidligere havde truffet valget om at flytte til Spanien for at producere vin. De to deler samme værdier og drømme og hurtigt er Clos Salanca en realitet!
Igennem Francks kontakter i regionen lykkes det dem at købe 4 helt unikke små marker, en mere end 100år gammel! Og alle beplantet med de oprindelige sorter; Grenache og Carignan, samt en lille smule Grenache Blanc. Markerne var allerede da drevet økologisk og Franck og David tager det nu endnu et skridt videre mod regenerativ dyrkning. De dyrker deres druer med den dybeste respekt for regionens stolte tradition og lange historie og forfiner naturens dyrebare frugt i kælderen ved hjælp af den nyeste viden.
Tradition, historie og tørstige munke!
Priorat’s vinhistorie går helt tilbage til det 12. århundrede da maurerne var blevet slået tilbage og Karteuser-munke var sendt ud for at sprede den gode tro. Myten siger at en hyrde viste to tempelriddere til et helligt sted hvor man han ”set” en stige rejse sig mod himlen og engle stige derop! Her grundlagde de klosteret Scala Dei (”stige til Gud”) der ligger der den dag i dag og begyndte selvfølgelig at producere vin, som munke jo gør! Bonus-info: Navnet Priorat kommer netop fra det latinske ord for kloster; prioratus.
Gamle sorter er den eneste vej
I denne stolte gamle og traditionsrige region er det kun de oprindelige sorter som Grenache og Carignan der virkelig formår at bringe magien frem.
Licorella
Jordbunden i Priorat en så vigtig faktor at det faktisk er den man kiggede på som det eneste da man besluttede sig for hvor grænsen af DOQ’en skulle gå. Licorella er det Catalanske navn for den skifferholdige jordbund der gør dette sted så unikt og skinner igennem i disse storslåede majestætiske vine.
Aktuelle vine fra Clos Salanca på lager



Unikke og selektive vine
Clos Salanca er en mikro producent med en årlig produktion på cirka 4.-5.000 flasker i alt af deres hvidvin (den produceres ikke hver år) og deres unikke rødvine.
De kan gemmes i 5-15 år efter produktionen, så nyd disse selektive vine fra Priorat af to meget dygtige vinmagere.