
Château Clarisse
Ægteparret, Olivia og Didier le Calvez, overtog i 2009 vingården Château Clarisse. Den er opkaldt efter deres datter for at afspejle familiens historie.
Siden start har de haft fokus på økologisk dyrkning og produktion af deres vine, hvor de har arbejdet med “agriculture raisonnée” – bæredygtigt landbrug.
Med assistance og rådgivning fra ønologen, Julien Viaud, fra anerkendte Cabinet Michel Rolland blev de økologisk certificeret i 2019 og næste step for dem er biodynamisk dyrkning og produktion.
Med respekt for området og historien for Saint-Emilion er hoveddruen, Merlot. Vinen modnes i mindre franske egefade.
Med deres “husets egen favorit rødvin” ønsker vi at introducere en raffineret rødvin fra Bordeaux egnen – med flere gode anmeldelser fra blandt andet James Suckling.
Det er første gang deres vin er tilgængelig i Danmark, så tag godt i mod dem.
Dyrket efter økologiske principper
Olivia og Didier le Calvez har siden overtagelsen af vingården i 2009 haft fokus på økologi. De blev økologisk certificeret i 2019 og næste mål er biodynamisk .
UNECSO område
Vingården og vinmarkerne ligger i UNESCO området, Saint-Emilionnais.
De er i gang med at forny vinmarkerne. Op mod 50% af vinmarkerne vil blive fornyet frem mod 2025.
Historie
Området blev navngivet af Napoleon tilbage i 1834. Med respekt for historien og vinens betydning i området modnes druerne i mindre franske egefade - helt traditionelt.
Aktuelle vine fra Château Clarisse på lager
