Mas de Sainte Croix, Rhône

Mas de Sainte Croix

I et af de smukkeste, men mindst kendte områder i Rhône dalen, nemlig på plateauet mellem Valreás og Vinsobres finder man den exceptionelt velsituerede vingård Mas de Sainte Crox og dermed også Julien og hans familie. Valreás er en Cotes du Rhone Village Cru by, men forholdsvis ukendt.

Det var Juliens far, Jacques der ved købet af gården i 2002 satte gang i det, der i dag er Mas de Sainte Croix. Jacques er uddannet geolog.

Familien så et kæmpe potentiale netop her, men markerne havde aldrig rigtig havde fået den kærlighed og opmærksom det kræves for at bringe dette potentiale frem i flaske og glas. Det fik familien endog meget fokuseret rettet op på med genplantning af flere af de ret forsømte marker og nu med Julien bag rettet siden 2019, blev han endelig økologisk certificeret i 2021, og det kan smages i de smukke, livlige og autentiske vine.

Alt laves med kærlighed her og det afspejles også i vinenes navne der alle taler om skønhed, sødme, ømhed og passion.

De små detaljer hver dag giver resultatet af disse fantastiske vine – er James Suckling enig i med de flotte reviews.

Når terroir er konge!

350-400 m.o.h. med en kølende nordenvind (mistral vinden i perioder) og et mix af kalksten, ler og grus. Det giver levende vine med masser af sjæl og ”sense of place”.

Julien har lært at lave vin af de bedste i NZ

Han tilbragte sin læreperiode hos ikoniske Te Mata på New Zealand og tog en sublim læring om hvordan man binder lethed sammen med livlighed og intensitet i vine der samtidig afspejler deres terroir. Han er uddannet ønolog fra vinakademiet i Dijon.

De lokale helte

Gården har cirka 25 hektar vinmarker der er plantet til med de for området typiske sorter som Grenache, Cinsault, Mourvedere, Syrah, Carignan og den hvide Rousanne.

Aktuelle vine fra Mas de Sainte Croix på lager

Skønhed så langt som øjet rækker…. Også indenfor og i dit vinglas

Landskabet her er ikke mindre en bjergtagende, isoleret, øde og varieret… Her dufter, smager og summer af Middelhav og Sydfrankrig overalt. Julien og hans forældre; Céline og Jacques byder meget gerne velkommen indenfor i den dejligt kølige stenkælder til en vinoplevelse der tager dig til en anden tid.

Vingården og omgivelser

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.