Bricco Giubellini - Monforte d'Alba, Piemonte
Bricco Giubellini

Bricco Giubellini

Som den verdenskendte vinjournalist Antonio Galloni så rammende har sagt det ”Bricco Giubellini er ganske simpelt den mest spændende unge Barolo-producent, jeg har smagt i lang tid.”

Bricco Giubellini blev grundlagt i 2000 af Maria Bianucci og Gigi Garanzini og er den højest beliggende vingård i Monforte d’Alba på 530 meter og den mindste vingård der med kun 0,75 hektar. Vinene, der er lavet af naboen og lokal (ok international) Barolo-superstar Fabio Fantino, har indtil for nylig kun været tilgængelige lokalt – lokalt som i landsbyen Monforte!

Vi var så vilde med dem efter den første smagning, at vi købte alt hvad der var tilbage af deres 2016 Barolo! Vinmarken vender mod vest og består af ler-agtig, kalkholdig, marmorjord. 530 meter betragtes som den øvre grænse for Nebbiolo i Barolo, men da årgangene bliver varmere og varmere på grund af global opvarmning, som lige her kun er et plus, er stedets friskhed og elegance blevet et afgørende træk.

Og bedst af alt, Cru Barolo til en god pris.

Når et navn siger det hele

Bricco betyder bakketop på italiensk og Giubellini: ”sprudlende”, ekstatisk, glad…”

Den perfekte årgang

På så mange måder handler 2016 om at ”være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt for Barolo”. En ideel vækstsæson med alle forudsætningerne på plads for storhed. En årgang fuld af virkelig spektakulære, betagende vine, der på smukkeste vis udtrykker alt det som Nebbiolo og Barolo er i stand til.

Et karriereskift der virkelig giver mening

Maria og Gigi er begge tidligere journalister, men med en livslang kærlighed for vin og især Nebbiolo druen og dens hjemsted par excellence; Barolo.

Aktuelle vine fra Bricco Giubellini på lager

”Ekslusivitet”… et udvandet ord der her virkelig giver mening

Mange vine bliver solgt som værende ”eksklusive” og sjældne, men hvad betyder det egentlig? Er 10.000 flasker af en vin lidt eller meget? Tjaa, det kommer i den grad an på hvem du spørger og fra hvilket vindistrikt i verden vinen kommer. Bricco Giubellini er med sine i alt 3-4000 flasker årligt fordelt på 2, snart 3 forskellige vine, noget af det mest eksklusive der findes og vi er MEGET glade for at kunne bringe vinene til Danmark.

Sådan dyrkes vinen på gården

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.