Mas Vilella

Albert Jané der ejer Mas Vilella er af den berømte catalanske vin familie af samme navn, der blandt andet står bag den store cava og vin-producent Jané Ventura. Det stod dog klart for Albert allerede i en ung alder, at han hellere ville gå sine egne veje. Fokusere på håndlavet vin, dyrket økologisk og med kærlighed i alle processer.

Han startede ud i Priorat og Montsant med sine egne projekter; Acustic og Ritme Celler og da muligheden så kom for at købe den oprindelige familie “fødegård”; Mas Vilella i Baix Penedes så slog han til. Det var her han var vokset op og her hans hjerte hørte hjemme og her han så det allerstørste potentiale for at lave hans egne vine.

Lokale ukendte druesorter

Albert har valgt at primært fokusere på de unikke og meget lokale sorter som Malvasia de Sitges og Sumoll for at fortælle historien og stedet igennem hans vine og dermed skabe helt unikke oplevelser for dem der åbner og nyder dem.

Økologi som ledende princip

Omsorg for markerne og deres økosystem er det der styrer alle daglige aktiviteter.

Fortid og fremtid

Albert anvender traditionelle teknikker og plukker druer i hånden efter arv fra tidligere generationer. Han lader sig inspirere af fortidens visdom for at kunne arbejde bedre i nutiden, men tænker samtidig fremad, på hvad han kan gøre for at sikre at hans marker også bliver en sikker kilde til gode vine i fremtiden.

Aktuelle vine fra Mas Vilella på lager

 

Mere end en vingård

Albert er faktisk uddannet som dyrelæge og nærer en måske ligeså dyb kærlighed til dyr som til druer!

Mas Villela er mere end en vingård, det er en reel ”bondegård” fra det 16. århundrede, Og som han selv siger det; så er det ikke kun en bondegård, det er en livsstil, hvor han bor sammen med hele sin familie og hans hunde, katte, kyllinger, skildpadder …

Mere end en vingård

Albert præsenterer sin hvidvin - det er kameramanden der har hikke 🙂