Vingården Simone Scaletta med vinmarker

Simone Scaletta

Simone valgte i 2002 at følge drømmen om at blive vinbonde i vindistriktet Barolo. Som han siger har han “Barolo nelle vene” – på dansk; “Barolo i blodårerne”.

Han startede fuldstændig fra bunden og boede de første 8 år i sin campingvogn, imens han step-by-step byggede sin vingård op i området kaldt Bricco San Pietro, nær Monforte d’ Alba, der er en af de vigtigste byer i Piemonte og betragtet som en af højborgene for top-barolo.

Med sine blot 5 hektar af vinmarker, kan han dedikere sig 100%  hands-on til sine vinstokke og producerer sine storslående rødvine med en total respekt for naturen. Alt arbejde i marken foregår med håndkraft, da han er overbevist om at en man ikke kan lave en stor vin på mindre end de allerbedste druer!

I dag producerer han rødvine af meget høj kvalitet fra sine vinmarker med de for regionen typiske druer; Nebbiolo, Barbera og Dolcetto.

Han anvender både små og store egetræsfade i sin vinification – og kombinerer på den måde sin respekt for traditionerne i området med sine mere innovative idéer.

I top årgangene i området (f.eks. 2015 og 2016) producerer Simone i begrænset omfang også en Barolo Riserva – dvs. minimum 16 måneder ekstra på både fad og flaske inden frigivelse – og den er et must, hvis du er fan af Barolo!

Tag godt imod præsidenten af fodboldholdet ”Barolo Boys”; Simone Scaletta.

Dyrket efter økologiske principper

Simone producerer sine rødvine efter de økologiske principper, og arbejder med minimal indblanding i marken for at sikre den bedst mulige kvalitet på den reneste og mest naturlige måde. Han er dog ikke økologisk certificeret.

Tradition

Simone dyrker og producerer sine rødvine med både innovation og respekt for traditionerne. Dette afspejler sig blandt andet i hans brug af både små og store egetræsfade.

Kunst på flasker

Etiketterne på Simones vine bærer illustrationer af vennen og karikaturtegneren, Stefano Frassetto. Han tegner for flere kendte dagblade som det franske "Libération" og italienske "La Stampa".

Aktuelle vine fra Simone Scaletta på lager

Respekt for naturen og traditionerne

De bedste vinene dyrkes i markerne og på naturens præmisser.

Han arbejder med de 3 kendte og typiske druer fra Piemonte efter både mere moderne og traditionelle metoder.

Besøg hos Simone Scaletta

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.