Udsigt over området ved Domaine Blëger, Alsace

Domaine Claude & Christophe Bléger

Christophe er ildsjælen bag familie domænet der ligger i Orschwiller, midt på vinruten i Alsace og hjemsted for det prestigefyldte Haut Koenigsbourg-slot.

At drive en vingård og producere top-vine er en familietradition, der er blevet videreført i næsten fire århundreder af Bleger´erne, som uafhængige vinproducenter fra forældre til sønner og døtre siden 1630.

Familien ejer 9 HA vinmarker, som de har drevet økologisk helt fra starten. Deres mål er at dyrke meget aromatiske og udtryksfulde druer, der i kælderen med masser af tålmodighed bliver til vine der afspejler hvert af deres forskellige terroirs på en raffineret og præcis facon. 

De har været økologisk certificeret siden 2007.

Økologi fra før det var “opfundet"

Markerne i familie domænet har altid været drevet efter økologiske principper. Selv langt før “økologisk jordbrug” blev defineret og noget man kunne blive certificeret i. Økologi er simpelthen en del af familiens DNA!

Fokus i marken

Efter princippet om at “en god vin laves i marken” har Christophe og hans far fuldt fokus på at sikre at deres vinstokke plejes optimalt og primært ved håndkraft

9 hektarer spredt over 4 byer

9 hektarer spredt over 4 byer = 35 unikke parceller = 25 forskellige vine hvert år. Dette “puslespil” af vinmarker giver Christophe mulighed for at arbejde med flere forskellige typer jordbund og alle syv druesorter i Alsace, hvilket igen resulterer i en meget divers række af elegante vine, alle med et unikt Bleger fingeraftryk!

Aktuelle vine fra Domaine Claude & Christophe Bléger på lager

Præcision, håndarbejde og tid

Der arbejdes med særligt udvalgte kvalitets kloner i markerne hvilket sammen med høj beplantningstæthed giver lave udbytter af meget aromatiske druer. Disse gæres under kontrollerede forhold med deres naturlige gær og derefter er tid den hemmelige “ingrediens” der bringer magien frem… 

Hilsen fra Christophe Bléger - 10. generation

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.