Emeline DeSloovere-PIenne

De Sloovere-Pienne

5 generationers viden og boblende kærlighed overleveret fra mor til datter…

I dag er det charmerende Emeline og hendes mor der driver familievirksomheden mod nye højder. De udvikler deres elegante cuvéer med passion for deres marker, respekt for tradition men også med et ønske om altid at følge tendenserne og tilføre et touch af modernitet. Deres mantra er: balance, regelmæssighed, bæredygtighed i alt og at skabe subtile ”ægteskaber” mellem de 3 klassiske Champagne druesorter.

Markerne har været dyrket bæredygtigt siden begyndelsen af gårdens historie, men Emeline har ligeledes søsat en ambitiøs økologisk overgang gennem reduktion af brugen af kemikalier og genopretning af biodiversitet.

Disse Champagner er simpelthen bare klasse (Marie’s ord!) De er så meget ”Champagne” … Elegance, lethed, dybde og filigran kompleksitet. Alt pakket ind i de reneste frugt, charme og med totalt fravær af de ”skarpe kanter” der skaber unødvendige Champagne fjender.

I 2019 fik Emeline en “Young Talent of Champagne”-pris  – endnu et cadeau til dem for deres fortsatte udvikling af deres bæredygtige Champagner.  

Emeline er en såkaldt “Grower Champagne” – dvs. hun båe dyrker og producerer sine egne elegante Champagner. Det er kendetegnet ved at der står RM på hendes flasker.

RM står for “Récoltant Manipulant” og viser hun står for hele processen – velbekomme.

Som den første producent i Champagne har hun fået godkendt en mere klimavenlig top på visse flasker.

Who runs the world, girls!

Udover at producere de smukkeste Champagner dyrker Emeline også en masse økologiske grøntsager og de har endda deres egen lille restaurant! Familien bor på selve vingården men i et ”farm house” ved siden af selve vinkælderen.

Historie, historie, historie

Gården har eksisteret siden 12. tallet. Jordbesiddelserne blev udvidet i det 14., 16. og 18. århundrede, men på det tidspunkt blev jorderne mest brugt til korn og køer, før de endelig blev omdannet til vinmarker i 1880'erne. Under Første Verdenskrig blev dele af gården endda brugt som et militærhospital.

Kvalitets fokus frem for alt

Emeline har introduceret brugen af egetræsfade for at kunne fermentere hvert terroir separat, der bruges kun naturgær, og de bruger hverken kulde-stabilisering eller filtrering. Der har ikke været anvendt herbicider, pesticider eller ikke-organiske sprøjtemidler siden 2016. Der arbejdes ligeledes med ”cover-crops”; igen for at fremme biodiversiteten og hjælpe den naturlige balance på vej.

Aktuelle vine fra De Sloovere-Pienne på lager

Ange og de andre smukke yndlings vine

En af vores absolut yndlings-cuvéer fra Emeline er den sublime top Champagne ”Ange”, opkaldt efter hendes bedstemor. Champagne De Sloovere-Pienne er et ungt, energisk, kvindeligt drevet hus, der kommer til at forskønne verden med deres vidunderlige Champagner i mange genererationer fremover.

Hilsen fra vores Champagne producent

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.