Velkommen til vores vin-universMed vores nyhedsbreve ønsker vi at berige dig med mere viden og historier om vores vine og de vindistrikter, som vinene kommer fra. Du vil også opleve, at nogle af vores nyhedsbreve vil have fokus på både vin og mad, vin-events og vingaver. |
Sensommer-tilbud og Grenache-druen
Sensommeren er her og fredag den 16. september er det årets internationale Grenache-dag.
Druen er kendt siden det 16. århundrede og blev oprindeligt opdaget i Spanien. Det er en af de mest plantede druer i Spanien, i det sydlige Rhône og faktisk også i verden.
Grenache-druen er kendetegnet ved at være en tyndskindet drue, som er modstandsdygtig overfor varme og tørke – det kan vi høre også fra vinbønderne, som fortæller, at vinstokkene og druerne har klaret dette tørre år godt.
Den trives bedst under varme forhold, hvor jordbund også har en indflydelse på druerne.
Af noter i rødvin med Grenache-druen vil du typisk opleve en frugtig vin, røde bær og lidt krydret smag.
Grenache-druen er også en af de mest anvendte druer i rosé vine grundet dens egenskaber, og der findes også Grenache Blanc (hvidvin) fra f.eks. Catalonien.
I anledning af årsdagen for Grenache-druen har vi tilbud på vores vine, hvor Grenache-druen indgår.
Tilbuddene gælder til og med den 30. september 2022 og ellers så længe lageret haves.
Se mere om vores tilbud på vine med Grenache-druen på vores webshop:
Elegante og selektive rødvine fra meget dygtige vinbønder (naturewines.dk)
Særtilbud i september 2022 på vores rosé, Friandise:
DKK 90,- pr. flaske (inkl. moms) – spar DKK 39,- pr. flaske*
Det er en blend af 50% Grenache og 50% Cinsault – se her:
Frugtig rosé fra Valreas med noter af eksotiske frugter (naturewines.dk)
*Der er begrænset mængde og tilbuddet gælder så længe lageret haves.
Høsten er i gang
Høsten er godt i gang hos vores vinbønder og i år startede de 3 uger før end “normalt” grundet den lange periode med tørke og varme.
Generelt får vi gode tilbagemeldinger om fint kvalitet af årets høst.
Her er f.eks. en opdatering fra vores dygtige producent, Franck Massard, hvor de er startet med høsten i slutningen af august i spanske Priorat – det er aldrig sket før for ham:
https://www.instagram.com/tv/Ch6pNBXNqf0/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
Opskrift på en herlig ret til efteråret
Opskrift på en velegnet ret til sensommeren, hvor du kan nyde en af vores gode rødvin med Grenache-druen fra Mas de Sainte Croix fra sydlige Rhône eller “Bellesa Perfecta” fra Priorat – velbekomme.
Bruschetta med kantareller
Opskrift:
– Dryp flutes med olivenolie, smør dem med et tyndt lag smøreost og læg kantareller ovenpå.
– Drys parmesan, revet mozzarella sammen med lidt salt og peber.
– Bag i ovnen i 12-14 minutter ved 180 grader.
Kan serveres med lidt kød og grønt til – velbekomme.
Nye vinbønder på vej
Vi kan snart præsentere 2 nye vinbønder fra Italien, og vi arbejder på flere franske vinbønder til næste år – så glæd dig.
Vi håber, at du vil følge og støtte os og ikke mindst også vores dygtige vinbønder i denne fælles økologiske og bæredygtige rejse med Nature Wines – tak og velbekomme