Barolo Riserva 2016

Nummeret Cru Barolo Riserva
Nummeret Cru Barolo Riserva
Nummeret Cru Barolo Riserva
Nature_Wines_Black
Kort om Barolo Riserva 2016
Nyd denne nummeret Cru Barolo Riserva fra vores italienske vinbonde og ven, Simone Scaletta, fra Piemonte. Der produceres ca. 2.000 flasker om året i de gode årgange af hans raffinerede og saftige Cru Barolo fra enkeltmarken, Chirlet, hos Simone Scaletta. Han dyrker efter økologiske principper på vingården ved Monforte d’Alba i Italien. Denne limiterede og delikate Cru Barolo Riserva er produceret på den verdenskendte Nebbiolo-drue, og den giver en dejlig granatrød farve i glasset og noter af røde bær med velafbalancerede tanniner kombineret med lidt krydderi. Den ekstra modning på minimum 12 måneder kombineret med hans mix af både den traditionelle og moderne Barolo-metoder giver vinen mere struktur og velafbalancerede tanniner. Simpelthen en elegant og kompleks rødvin fra hans enkeltmark i Piemonte – den skal opleves til en dejlig middag eller ostebord. Hans Barolo Riserva 2016 er drikkemoden, og over tid vil den udvikle sig mere til senere fornøjelse – “saluti”.
Nummeret Cru Barolo Riserva
Tryk på billedet for at forstørre
Fakta om Barolo Riserva 2016

Vintype

Drue

Land

Region

God til

Alkohol

Indhold

Nebbiolo

Italien

Piemonte

Oste, lam, vildt, okse, gris, grillmad, rødt kød

14.5%

75 cl

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.325,00

På lager - 1-4 dages leveringstid

kr.375,00 kr

På lager - 1-4 dages leveringstid

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.325,00
Når du handler på NatureWines.dk får du:

Måske kunne én af disse vine også interessere dig:

Mere om Barolo Riserva 2016

Nyd denne elegante og saftige Cru Barolo Riservat 2016 af vores dygtige vinproducent, Simone Scaletta, ved Monforte d’Alba i Italien.

Han dyrker sin Cru Barolo efter økologiske principper i ca. 300 meters højde på enkeltmarken, Sarsera.

Jorden består primært af ler og sand ved Monforte d’ Alba.

Hans enkeltmarksvin høstes ved håndkraft i løbet af september til midt oktober. Efter høsten starter macerationen med i 7 dage inden næste fase, som er fermenteringen (gæringen) på 10 dage. Derefter starter første fase med malolaktisk gæring i 2 måneder i 5-600 liters egefade inden anden fase med modning i 12 måneder i mindre egefade. Tredje fase er over 18 måneder fordelt mellem betonkar og egefade. Hans Cru Barolo Riserva aftappes derefter uden filtrering inden den modnes det sidste på flaske i 18 måneder i kælderen, inden den bliver frigivet. Modning i minimum 50 måneder inden frigivelse – altså minimum 12 måneder ekstra lagring.

Simone Scaletta kombinerer både den traditionelle metode med den moderne metode for at give hans Cru Barolo Riserva lidt mere raffineret dybde og struktur.

Nebbiolo-druen giver en dejlig mørk granatrød farve og en duft af modne røde bær (a la marmelade) som kirsebær, tranebær, ribs og brombær. I ganen fås en oplevelse af saftig og elegant Cru Barolo med dejlige velafbalancerede tanniner. Det er en kompleks rødvin, for der vil være en snert af fad og tørrede frugt  over tid.

Åben flasken i gerne god tid (minimum 2 timer) inden servering og gerne ved dekantering, hvis det er muligt. Når du smager hans Cru Barolo, får du en oplevelse af en saftig og afrundet Barolo.  Tiden arbejder kun for denne årgang af Cru Barolo.

Limited edition for der er produceret ca. 2.000 af hans Cru Barolo Riserva i de gode årgange – det er jo “kongernes vin og vinenes konge”.

Denne årgang vil have udvikle sig mere ved at den gemmes i nogle år til senere fornøjelse og glæde.

Vi kan kun sige velbekomme eller “saluti” på italiensk.

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.325,00

På lager - 1-4 dages leveringstid

kr.375,00 kr

På lager - 1-4 dages leveringstid

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.325,00

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.