Ca l’Apotecari
Har man én gang mødt Santi der står bag Ca l’Apotecari så glemmer man ham aldrig! Og ej heller hans vine. Han er en unik kreativ sjæl der på et sent tidspunkt i sit liv valgte af skifte en fancy marketings karriere ud med en mikroskopisk vinmark i Priorat med old-tusse gamle vinstokke og en drøm om at lave en af områdets bedste vine!
Santi gør virkeligt alt i hånden, og alene. Dette er det ultimative one-man show. Da vi skulle have fat i prøveflasker fra ham insisterende han på personligt at køre forbi Marie’s (vores vin-eksperts) hjem i Spanien så hun (igen personligt!) kunne tage flasken med til Danmark og smage den sammen med os.
Santi laver i dag blot én vin, men gemmer hvert år en god af produktionen så han kan sælge den samme vin i flere årgange.
Når småt er godt og betyder det ultimative fokus
Én mark, én mand, én vin… (og en lille traktor)
The Wine of Your Life – the juice of the rocks!
Sådan beskriver Santi selv sit projekt i Porrera, Priorat
Real Life is Very Real
Santi kalder sit projekt for ”Heroic Viticulture”… Og når man ser hans mark med den stejle hældning, gamle forkrøblede vinstokke, barske klima og i det hele taget uvejsomt terræn forstår man hvorfor.
Priorat er som at være på en anden planet
Dette er en af Spaniens allermindste regioner med blot 600 hektar i alt plantet med vin. Men det er også en af Spaniens ældste og mest unikke regioner. Den tager sit navn efter det gamle Karthusiske munke kloster i Escaladei. Kloster = Prior på Spansk. Det var som de fleste steder også her munkene der tog de første vinstokke med sig og satte Priorat på det vinøse verdens kort.