Biagio Antico 2020

Nyhed - raffineret rødvin fra Emilia-Romagna
Nyhed - raffineret rødvin fra Emilia-Romagna
Nyhed - raffineret rødvin fra Emilia-Romagna
Økologisk mærkning i EU

Bedømmelser

90 point – René Langdahl (kioskbasker – uge 23/2024)
Kort om Biagio Antico 2020
Vi kan med glæde introducere rødvinen, Biagio Antico, fra vores italienske og økologiske vinbonde, Ancarani. Rødvinen er opkaldt efter deres område og er dyrket 100% på den kendte Sangiovese-drue. Der produceres ca. 7.000 flasker om året af deres rødvin, og den dyrkes efter de økologiske principper på deres vingård ca. 25 km fra den kendte Imola-bane i Italien. Druerne er håndplukkede ved høsten i løbet af september, og druerne skal afspejle essensen af regionen med denne frugtige og friske rødvin. Vinstokkene dyrkes i cirka 100-150 meters højde i bakkedalen i regionen, Emilia-Romagna. Sangiovese-druen giver en dejlig frugtig rødvin med dejlige tanniner. I glasset får du en rubinrød vin med dejlige noter af modne røde bær. Det er en rødvin, som passer godt til f.eks. pasta, gryderetter, oksekød, oste eller gris – velbekomme. Passion for området og vinproduktion har været med at skabe denne frugtige og drikkemoden rødvin – velbekomme.
Nyhed - raffineret rødvin fra Emilia-Romagna
Tryk på billedet for at forstørre
Fakta om Biagio Antico 2020

Vintype

Drue

Land

Region

God til

Alkohol

Indhold

Sangiovese

Italien

Emilia-Romagna

Oste, lam, vildt, okse, pasta, gris, grillmad, gryderetter

13%

75 cl

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.150,00

På lager - 1-4 dages leveringstid

kr.175,00 kr

På lager - 1-4 dages leveringstid

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.150,00
Når du handler på NatureWines.dk får du:

Mere om Biagio Antico 2020

Raffineret saftig og økologisk rødvin fra vores vinproducent, Ancarani, nær byen Faenza i regionen, Emilia-Romagna.

De dyrker deres dejlige rødvin efter økologiske principper tæt ved vingården.

Vinstokkene ligger i ca. 120-130 meters højde i bakkedalen og jorden består primært af sandet jord med ler og kalksten.

De høster Sangiovese druerne ved håndkraft i løbet af september afhængig af klimaet, hvor de udvælger de bedste druer. Efter høsten presses druerne blødt i 15 dage for at kunne opnå optimal og intens ekstrakt af druernes smag og struktur. Druernes modnes først i 3 måneder ved naturlig gæring, inden druerne lagres i 10 måneder, for at vinen kan udvikle sig naturligt og stabilt. Der tilsættes minimal sulfitter for at vise den “rene” rødvin (27 mg/l). Efter aftapning på flaske lagres rødvinen i minimum 6 måneder, inden den bliver frigivet.

Sangiovese-druen giver en dejlig rubinrød farve og en duft af modne røde bær som kirsebær, granatæble, hindbær og strejf af jordbær.. I ganen får du en oplevelse af en frugtig, fyldig og tør Sangiovese med dejlige afrundede tanniner. Det er en raffineret rødvin, som kan nydes nu og også gemmes i op til 5 år.

Åben gerne flasken minimum en time før servering – gerne dekantering hvis det er muligt.

Rødvinen bør serveres omkring 15-18 °C.

Som Ancarani selv siger det, skal denne rødvin nydes, “når du gerne vil have det godt”.

Vi kan kun sige velbekomme eller “saluti” på italiensk.

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.150,00

På lager - 1-4 dages leveringstid

kr.175,00 kr

På lager - 1-4 dages leveringstid

Quantity Fixed price
6 - 999 kr.150,00

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.