Puisseguin Saint-Emilion 2018

Få flasker tilbage af Michelin-rødvin
Få flasker tilbage af Michelin-rødvin
Få flasker tilbage af Michelin-rødvin
Nature_Wines_Black

Bedømmelser

91 point James Suckling
90 point Jeb Dunnuck
92 point Wine Spectator
Sølv ved Concours International de Lyon
Kort om Puisseguin Saint-Emilion 2018
Vi kan med glæde introducere rødvinen, Puisseguin Saint-Emilion, fra vores franske vinbonde, Chateau Clarisse. Rødvinen er opkaldt efter deres område og de kalder den selv for repræsentanten af vingården – “husets favorit vin”. Den er produceret af druerne, Merlot (80%) og Cabernet Franc (20%). Der produceres ca. 25.000 flasker om året af denne rødvin, og den dyrkes efter de økologiske principper på deres vingård i UNESCO-området Puisseguin Saint-Emilion – det ligger ca. 60 km øst for Bordeaux. Druerne er håndplukkede ved høsten i løbet af september og oktober, og druerne skal afspejle essensen af regionen. De anerkendte to druer, Merlot og Cabernet Franc, giver til sammen en dejlig frugtig og fyldig rødvin med afbalancerede tanniner. I glasset får du en rubinrød vin med dejlige noter af modne røde og mørke bær – med en strejf af lakrids. Det er en rødvin, som passer godt til f.eks. vinterens retter med oksekød, vildt, gris eller oste og om sommeren vil den passe til grillmad – velbekomme eller “santé” på fransk.
Få flasker tilbage af Michelin-rødvin
Tryk på billedet for at forstørre
Fakta om Puisseguin Saint-Emilion 2018

Vintype

Drue

Land

Region

God til

Alkohol

Indhold

Merlot, Cabernet Franc

Frankrig

Saint-Emilion

Oste, lam, vildt, okse, gris, grillmad, rødt kød, gryderetter

14.5%

75 cl

På lager - 1-4 dages leveringstid

kr.295,00 kr

På lager - 1-4 dages leveringstid

Når du handler på NatureWines.dk får du:

Mere om Puisseguin Saint-Emilion 2018

Raffineret og kraftig rødvin fra vores vinproducent, Chateau Clarisse, fra Puisseguin Saint-Emilion – øst for Bordeaux.

De dyrker deres dejlige rødvin efter økologiske principper tæt ved vingården og er økologisk certificeret siden 2019.

Vinstokkene ligger i ca. 100 meters højde og jorden består primært af ler og kalksten.

De høster de to druer ved håndkraft i løbet af september og oktober afhængig af klimaet, hvor de udvælger de bedste druer.

Efter høsten presses druerne i 15 dage for at kunne opnå optimal og intens ekstrakt af druernes smag og struktur.

Druernes modnes først i 3 måneder ved naturlig gæring, inden druerne lagres i 12 måneder i nye eller et år gamle franske egefade, for at vinen kan udvikle sig naturligt og stabilt. Efter aftapning på flaske lagres rødvinen i 6 måneder, inden den bliver frigivet inden jul.

De to druer, Merlot (80%) og Cabernet Franc (20%), giver sammen en dejlig rubinrød farve og en duft af modne røde og mørke bær som brombær, kirsebær og blåbær med en strejf af lakrids. I ganen får du en oplevelse af en frugtig, fyldig rødvin fra Puisseguin Saint-Emilion med dejlige afrundede tanniner. Det er en raffineret rødvin, som kan nydes nu og også gemmes i 10-50 år, men vi anbefaler at drikke den indenfor 10 år, hvor drikkevinduet vil være optimalt.

Åben gerne flasken minimum en time før servering – gerne dekantering hvis det er muligt.

Rødvinen bør serveres omkring 14-18 °C.

En oplagt rødvin at servere i godt selskab – vi siger velbekomme eller “santé” på fransk.

På lager - 1-4 dages leveringstid

kr.295,00 kr

På lager - 1-4 dages leveringstid

få 10% Rabat

På din første ordre

Vores nyhedsbrev er fyldt med inspiration

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre. Vi sender maksimalt to nyhedsbreve om måneden – og du kan altid afmelde dig igen.